Lip flip – ja eller nej?!

Du kanske har hört talas om lip flip?

Lip flip innebär att man lägger en liten dos botox ovanför överläppen för att få lite extra plut.

girl-1764364__340

Vad finns för fördelar och nackdelar med denna behandling?

Är lip flip något för dig? Det beror på… Jag skulle säga att det inte passar alla. Behandlingen går ut på att skapa en plutigare läpp, vilket också gör att den ser något fylligare ut.

MEN, eftersom behandlingen gör att en del av muskeln ovanför läppen ”slappnar av” (botox paralyserar tillfälligt muskulaturen) så ökar avståndet mellan näsa och mun vid en lip flip och detta är faktiskt ett av många ålderstecken. Att munnen sjunker längre och längre ner från näsan.

Så om du redan har relativt stort avstånd mellan mun och näsa så rekommenderar jag att inte göra en lip flip utan då istället överväga fillers.

Ytterligare en nackdel med en lip flip är att glatt muskulatur behandlas och då släpper botoxeffekten snabbare. Du kan förvänta dig ett resultat som håller i sig 4-6 veckor vilket är ganska kortvarig effekt jämfört med 12-18 veckor som annars är det normala.

Så om du inte har ett stort avstånd mellan näsa och mun och är medveten om hållbarheten så tycker jag absolut att du kan unna dig en lip flip! Men kom ihåg att munnen är en ringmuskel och när botox läggs ovanför läppen kommer du inte längre kunna vissla eller använda sugrör under den tid det sitter i. Vissa tycker detta är väldigt störande medan det inte bekymrar andra…

Du kanske märker att detta inte är min favoritbehandling? 🙂 Vi tycker ju alla olika och tur är väl det, hade blivit rätt tråkigt annars!

Ha det gött! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s