Vad ska jag tänka på innan jag gör en skönhetsbehandling?

Har du funderat på att göra botox, fillers eller någon annan estetisk behandling? De flesta tycker att det känns lite läskigt första gången man gör en behandling. Men det finns saker som är bra att tänka på innan!

lips-468915_960_720

  • Gå på en gratis konsultation! Där har du möjlighet att träffa din behandlare för att prata igenom vad du vill göra och diskutera vilka möjligheter som finns. Du får också en stund på dig att lära känna den som eventuellt ska utföra din behandling.
  • Skriv ner frågor. Ibland är det lätt att man glömmer vad man tänkt fråga så om du har någon speciell fundering, skriv ner så det inte missas.
  • Låt informationen sjunka in. Har du fått veta mycket på en och samma gång via din konsultation eller egen läsning? Ta några dagar och tänk igenom så du inte gör något förhastat.
  • Läs på om produkten. Se till att ha läst på lite om vilka märken som är säkra att använda. I nuläget finns minst ett par hundra fillermärken att välja mellan och många saknar tyvärr kliniska tester. Rekommendation är CE-märkta eller FDA-märkta produkter. Inom EU använder vi oss av CE-märkning vilket betyder att produkten har uppfyllt hälso-, miljö, och säkerhetskrav inom EU.
  • Gör lite i taget. Visst kan det kännas jätte roligt att göra en ”whole makeover”!? Men det bästa är oftast att jobba sig upp till ett fint resultat. Dels på grund av att du hinner vänja dig allteftersom men också för att det är så mycket lättare att fixa till om du skulle bli missnöjd om du inte är ”överbehandlad”. Och gör du fillers så blir resultatet för det mesta bättre och bättre de närmsta fyra veckorna så resultatet du ser direkt efter injektionen är inte alltid slutresultatet.
  • Var öppen för förslag. Den här delen kan vara svår. Har du tänkt behandla exempelvis tear trough men din sjuksköterska eller läkare föreslår volymbehandling för kinder? Det kan kännas konstigt att göra något man egentligen inte tänkt från början men ibland sitter inte problemet där man själv upplever det. Kanske är du lite ihålig under ögonen för att du tappat fett i kinderna.
  • Sist men inte minst! Se till att du väljer Legitimerad läkare, sjuksköterska eller tandläkare när du gör din behandling! För din egen säkerhet. Om en komplikation skulle uppstå så finns kunskap om anatomi, medicin och en behandlingsplan.

Ha en fin lill-lördagskväll!

/Karlstad Beautycare ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s