Behandla för att bevara

Det kan vara svårt att veta vilken behandling man ska välja om man inte är insatt i skönhetsbranchen. Det finns en djungel av olika behandlingar att välja mellan. De allra flesta vill bevara eller återskapa sitt utseende, alltså inte göra för stora förändringar. Man vill se ut som ”sig själv” och behålla känsan av att ha sin egen identitet. Och hur ska man då tänka?

Vill man bevara ett ungdomligt utseende eller en frisk hud så är hudvård en bra grund, inte bara att man använder rätt sorters produkter utan att man fyller på med fukt inifrån. Tyvärr finns ingen sådan hudkräm, som tränger in genom hudens barrriär och lägger sig på djupet. Då behöver man hjälpa till med skinbooster, för den som ogillar nålar går microneedling alldesles utmärkt att slussa in fukt med!

De flesta har säkert sett någon som är helt stel i stora delar av ansiktet efter att ha gjort behandling med botox och kanske också ett par gigantiska läppar på det, alltså fillers. Men sen passar liksom resterande delen av ansiktet inte ihop. Det finns rynkor som träder fram skarp mellan allt det släta och slapp hud. Då har man förmodligen arbetat ”för hårt” med botox men också glömt att först jobba på hudkvaliteten. Alla får ett vackrare och mer naturligt resultat genom att ha en återfuktat, frisk och elastisk hud.

Några behandlingar. Less is more! Återskapa & bevara.

Så för att ge lite korta och konkreta tips skulle jag säga

 1. Gör en hudanalys & köp prodkter anpassat för just din hud! (Många erbjuder denna tjänst gratis vid köp av minst en produkt. Så även hos oss!)
 2. Skinbooster och/eller Microneedling gör gott för din hud. Inte bara då det återfuktar på djupet utan också då läkningsprocesser sätts igång som gör att din egen kropp under lång tid framöver ”självläker” det behandlade området och kollagenproduktionen ökar.
 3. Fillers – Fungerar utmärkt för att återskapa volym eller fylla ut lite grövre rynkor. Våra fettdepåer krymper med stigande ålder, detta gäller även för läppar. Många kan få ett stort lyft av endast små mängder läppfillers!
 4. Slutligen skulle jag vilja säga: Glöm inte halsen, den är som en förlängning av ditt ansikte. Har man varit noga med hudvård, skinboosters och andra hudvårdsbehandlingar men glömt bort halsen så kommer det se onaturligt ut. Många har fina halsar hela livet. Själv har jag babyveck över hela halsen och sladdrig hud. Så jag får nog börja ge min hals lite kärlek, jag också!

Har ni frågor finns jag som vanligt nära till hands på sociala medier!

Ha en fin dag! ❤ /Emma

Alla Hjärtans Dag

Snart är det alla hjärtans dag! En dag som vissa av oss älskar och andra tycker mindre om. Kanske känner man sig ensam när bilder läggs ut på sociala medier på par som firar sin kärlek till varandra om man själv inte har några planer… Men vet ni vad?

Alla hjärtans dag kan lika gärna vara en helt vanlig dag om man föredrar det men kanske ännu hellre en dag då man visar lite extra kärlek! ❤ Bjud din bästa vän på middag, ditt syskon på en fika, köp något gott till din katt eller hund eller ge din partner eller dig själv något extra! Själv tänker jag mest på semlor! 🙂 Och det är ju så gott! Så passa på att köpa en stor semla till dig själv eller något annat mumsigt och njuuut av att ha det gött!

För er som ändå tycker att alla hjärtans dag är lite av en högtid så finns presentkort att köpa inklusive medföljande gåva vid köp över 1000 sek! Du kan självklart boka en behandling till dig själv för minst 1000 sek fram till den 14.e februari och få samma gåva på köpet! Bara uppge ”Alla Hjärtans Dag” i bokningen eller hinta vid behandling för att få en ”Peel to Glow” och ett gott chokladhjärta med dig hem. En AHA-baserad exfolierande peeling med efterföjande serum fullproppad med antioxidanter som ger vacker lyster. Perfekt att ha om man vill vara lite extra fin eller bara känna sig uppfräschad!

Ta hand om er! /Emma ❤

Behandling mot håravfall

Att drabbas av håravfall känns jobbigt för de allra flesta. Håret upplevs ofta som en del av ens identitet & både män och kvinnor lider av att bli tunnhåriga, vilket kan kännas hopplöst. Men håravfall går att behandla!

XL hair är en CE-märkt & väl beprövad produkt som används på kliniker över hela Europa. Här i Sverige ligger vi lite efter men produkten används mer och mer även här, framförallt i Sveriges storstäder. XL hair innehåller aktiva ämnen som stimulerar hårtillväxt & ökar spridningen av papillaceller.

Har du börjat tappa hår kan det bero på många olika orsaker: Stress, hormonrubbningar, näringsbrist eller sjukdom. Obalans i kroppen kan göra att ditt hår inte längre orkar växa som det en gång brukade och då kan man genom mikroinjektioner tillsätta ämnen som på djupet stimulerar hårsäckens tillväxt. Vår kropp är ju så finurlig att den först och främst fokuserar på vad som gynnar vår överlevnad för att i sista hand ge energi till det som inte är livsviktigt vid exempelvis sjukdom eller näringsbrist.

Bild från klinik i Nederländerna!

Hur går behandlingen till?

XL-Hair® är en snabb och enkel metod där injektionerna görs med mycket fina nålar och är huvudsakligen smärtfritt. Det kan stoppa aktivt håravfall på 3 månader och stimulera ny hårväxt på 6 månader.

Håravfall reduceras till normala nivåer, torrhet, hår-klåda samt mjäll i hårbotten avtar markant. Hårets kvalitet och tjocklek förbättras väsentligt. Sammantaget ger dessa effekter ett mer vitalt och kvalitativt hår.

Innan du injiceras med XL-Hair® ska du tvätta och torka håret ordentligt. Tvättning av håret ska ske 2-4 timmar innan behandling utförs. Produkten du tvättar håret med är speciellt framtagen för behandling med XL- Hair®. Produkten finns på kliniken och ingår i behandlingspriset!

Behandlingen görs med 7-14 dagars mellanrum, under 6-8 behandlingstillfällen.

Behandlingen utförs av legitimerad specialistsjuksköterska och sker endast efter att du först gör en kostnadsfri konsultation.

Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig via sociala medier eller ringa på telefonnummer: 073 844 70 46. Ha det fint så länge! ❤ /Emma

För vem passar kemisk peeling?

Kemisk peeling kanske låter som en ”hård behandling” men kan vara helt tvärtom, skonsamt för din hud!

tree-3390168_1280

Det finns många olika typer av kemisk peeling. Man väljer sort beroende på vad man vill åstakomma med behandlingen och efter vilken hudtyp man har. Här på Karlstad Beautycare jobbar jag med två typer av kemisk peeling som jag fastat för under utbildningar och självklart även testat själv: Easy pytic-peeling och TCA-peeling från Skintech.

Enkelt förklarat kan man säga att Easy pytic peel passar för alla hudtyper, har en antioxiderande effekt, ger lyster och minskar acne och inflammation i huden medans TCA-peelingen inte bör användas av alla: Easy TCA går djupare och gör att din hud flagnar och byts ut (ungefär som på trädet 🙂 ). Väldigt effektiv mot rynkor, åldrad hud, acneärr och pigmentfläckar, både ytliga och djupare.

Rekommenderad kur:

Easy phytic peel: 3-6 behandlingar med en veckas mellanrum. Ingen återhämtningstid!

Easy TCA peel: 1-4 behandlingar med två veckors mellanrum. Återhämtningstiden är ca 10 dagar. Huden börjar flagna, vanligtvis efter 3-4 dagar. 

 

Efter en behandling TCA-peeling
Efter 4 AHA-peeling

Tänk på att oavsett vilken hudbehandling du väljer att göra så är daglig hudvård en jätte viktig del för att bibehålla resultat samt ge huden den vård och näring den behöver!

Önskar du en gratis hudanalys så kan du komma hit till Karlstad Beautycare för att se vilka produkter som passar bäst för just din hud.

Hör av dig om du har några frågor!

Äntligen har det kommit lite snö ute och vi går mot ljusare tider! ❤

Konsultation

De flesta som utför estetiska injektioner eller andra ingrepp erbjuder en gratis konsultaion. Självklart också här på Karlstad Beautycare!

Men varför är det så viktigt att komma på en konsultaion innan man bestämmer sig för en behandling? För det första så känns det skönt att träffa den som ska utföra ens behandling men det finns flera andledningar!

En annan synvinkel: Ofta är vi rätt självkritiska. Vi granskar oss i spegeln in i minsta detalj, detaljer som ingen annan än du själv förmodligen ser. Och vi fastnar lätt på ett fokusläge, exempelvis en linje eller ett ärr i ansiktet när vi granskar oss på nära håll.

Diskutera: Att prata med en annan opartisk person brukar ge en större helhetsbild vad det än gäller. Hos mig slutar det ofta med att man behandlar mindre än vad som är tänkt. Vissa vill exempelvis bygga kindben när de redan har fina drag. Jag anser att det alltid är bättre att börja försiktigt och bygga på vid ett senare tillfälle om man fortfarande känner att resultatet inte är fullgott.

Samla information: Ställ frågor. Kanske är du orolig för att det kommer se konstigt ut eller göra ont då kan vi tillsammans gå igenom vad som görs för att få ett naturligt resultat och minska smärta.

2021 kommer en ny lag som innebär att den som önskar en estetisk behandling först måste gå på konsultation och få två dagars väntetid innen behandling kan utföras. Jag tycker själv att detta är jätte bra så man inte gör något förhastat och hinner fundera först.

Vad ska jag tänka på efter en konsultation?

Ta god tid på dig att tänka över om detta är något för dig. Kom ihåg, man kan aldrig ändra på hur du ser ut. Vi kan endast förfina och förstärka det du redan har! Det känns viktigt att du känner dig som dig själv efter behandling.

Snart är det jul! ❤ Jag kommer lägga ut fina erbjudanden på hudvårdsprodukter för dig som vill köpa för dig själv eller som julklapp!

Ha en skön helg!

Skinbooster Eyes

Området kring ögonen är ett problemområde för många och trots att man testat olika krämer och kanske till och med behandlingar upplever vissa att det inte hjälper så mycket…

Eftersom huden runt ögonen är väldigt tunn och extra känslig så är den också mer svårbehandlad. Har man rynkor och testat botox så kan man uppleva att resultatet blir otillräckligt eller att rynkorna istället flyttar sig längre in mot ögonvrån. Vissa tycker också att det kan ge ett lite stelt och onaturligt resultat.

Fillers under ögonen, så kallad tear trough är bra om det finns en hålighet under ögonen men det finns många som upplever problem i detta område som inte kan lösas med hjälp av just fillers. Man kanske istället har påsar under ögonen, slapp hud, rynkor eller missfärgning/pigmentering.

Du ger din hud näring med vitaminer och antioxidanter och återfuktar med hyaluronsyra, som är speciellt framtagen för detta känsliga område. Jag upplever också att det ger ett väldigt naturligt resultat och många med ”pappershud” (jag brukar kalla det så när huden känns fnasig, skör och torr) får efter ett par behandlingar en mjukare hud runt ögonen med linjer som slätas ut. Många gillar också känslan av att se sig själv i spegeln och känna sig återfuktad inifrån.

Ett år mellan bilderna. Kur av skinbooster Eyes RRS.

Ha en fin vecka! ❤ /Emma

Estetiska injektioner & känslor

Det här med att göra injektionsbehandlingar kan röra upp många känslor hos oss människor. Och jag kan förstå det. Bäst vore väl om vi alla kunde vara nöjda och bekväma med hur vi ser ut. Men hur vi ser ut påverkar ofta hur vi känner oss och tvärtom.

paint-2985569__340 (1)

Vi går till frissan för att klippa och färga håret. När de gråa eller vita håren kommer är det inte ovanligt att man snabbt vill färga över det. Smink har används i alla tider för att förstärka eller förminska ansiktsdrag. Skapa en känsla av att se piggare ut.

Att många gör estetiska injektioner får vissa människor att bli upprörda eller besvikna. Man vill ju så gärna att de runtomkring ska vara nöjda som dom är. Men om en behandling faktiskt kan få någon att känna sig lite piggare, mindre osäker eller vackrare borde han eller hon inte då få unna sig det om möjligheten finns? Många som kommer för en estetisk behandling gör det i syfte att det skapar en bra känsla hos dom. Kanske har man fått mörka ringar under ögonen som gör att man ser trött ut fast man känner sig pigg. Kanske känns det jobbigt när mungiporna hänger ner för att man ser sur ut. Eller får man den där känslan av att känna sig ung och pigg igen när några rynkor slätas ut… Oavsett vilken typ av behandling man önskar göra så är våra känslor starkt förknippade till detta. Vissa kommer lite då och då för hudbehandling då det känns skönt att få en stunds egentid och ta hand om sig själv. Jag själv tänker att så länge man faktiskt gör något för sin egen skull, som får en att känna en positiv känsla så är det bra.

Sen finns det självklart människor som lider av stora problem kring sitt egna utseende, så kallat dysmorfofobi men då kommer vi till en helt annan diskussion. Då är det viktigt att den som utför behandling kan fånga upp detta, avstå behandling, förklara varför och försöka se till att hen istället söker hjälp.

Vi har alla olika uppfattning om vad som är fint eller fult och fokuserar på olika saker. Själv har jag till exempel en hel del bristningar på mina ”kärlekshandtag” efter två graviditeter. Detta stör mig knappt alls medan jag vet andra som tycker detta är en jättejobbig förändrig av kroppen. Mina tänder däremot har jag länge haft komplex över, troligtvis för att jag hade stort överbett som barn vilket andra påpekade. Efter att jag hade haft tandställning många år kunde jag sedan succesivt släppa min överfokusering på mina tänder. Det jag försöker säga är att alla har sin historia och bild av sig själva och omvärlden som gör att vissa känslor uppstår. Ibland behöver man kanske bara jobba lite med sin självkänsla eller sitt självförtroende medan det andra gånger faktiskt kan hjälpa att göra en behandling.

Mörkret är här och så även corona. Detta gör att många kanske känner att vardagen är lite extra tung! Vi får försöka hålla ut i dessa tider och göra vad vi kan för att minska smittspridning. Umgås utomhus med lite avstånd och stanna hemma om du känner dig minsta sjuk. Mys till det hemma så gott du kan med levande ljus eller ta ett varmt bad. Ta hand om dig själv lite extra! Här på KarlstadBeautycare har vi vidtagit extra åtgärder eftersom smittspridningen ökat, inte bara i Värmland utan i hela Sverige. Som sjuksköterska är man utbildad med att hålla sig till strikta hygienrutiner vilket innebär vana att arbeta så rent som möjligt. Nu lägger vi också till att alla våra besökare får sprita sig innan och efter behandling och jobbar själva med visir eller munskydd. Vi kommer vänligt be kunder med förkyldningssymtom att återkomma en annan dag. Vill också varmt framföra min tacksamhet till er som stöttar oss småföretagare i dessa tider!

Ta hand om er! ❤ /Emma KarlstadBeautycare

Hur mycket läppfillers är lagom?

Många som vill göra läppbehandling tänker att 1 ml fillers är en lagom mängd att behandla med. Kanske har en kompis fyllt sina läppar med 1 ml eller så har man fått höra att det är en rekommenderad ”dos”.

Själv tycker jag att 1 ml läppfillers är för stor mängd i de flesta fall. Lägger man fillern på rätt djup och följer läppens naturliga anatomi så krävs väldigt lite för att få ett fint resultat. Det är ju också så att filler innehåller hyaluronsyra som drar till sig vätska. Detta betyder att den mängd som injiceras ökar när fillern dragit till sig fukt.

En liten, smal läpp kan heller inte fyllas på samma sätt som en naturligt fyllig läpp. Risken är att läpparna istället ser svullna och stela ut då fillern pressar utåt. Fillers kan också migrera, dvs flytta sig. Du har säkert sett någon som har en så kallad ”lejonmun” där läppen är svullen en bra bit upp mot näsan. Detta beror antingen på felplacerad filler men kan också bero på en överbehandlad läpp där fillern har vandrat uppåt då det fyllda utrymmet blir för trångt.

Migrerad filler, ovanför läpplinjen

Eftersom munnen är en muskel (låter kanske konstigt men det är en ringmuskel) och därmed i ständig rörelse så kan fillern genom små kanaler flyttas från den plats den placerats. Och de flesta kan nog då räkna ut att risken för att fillern smiter iväg ökar med större mängder. Överfyllda läppar ser heller inte naturligt ut.

Jag tycker att fillers är fantastiskt och kan skapa ökad symmetri, balans och volym men att det som med alla injektioner ska användas med måtta.

Bilden nedan visar resultatet efter första läppbehandlingen för den här fina tjejen med 0,6 ml Stylage S.

Idag är det grått, blåsigt och kallt ute. Ta hand om dig! Tänd ett ljus, gå en promenad eller mys ner dig i soffan! ❤

Om du har några frågor är du alltid välkommen att höra av dig! /Emma Karlstad Beautycare

Microneedling

VAD ÄR MICRONEEDLING?

Microneedling (också känt som dermapen, vilket endast är ett märke på en av många pennor som kan användas) är en djupgående, avancerad nålbehandling som ökar hudens egna produktion av kollagen, ger förbättrad elasticitet och ökad lyster. Microneedling minskar också ärr, pigmenteringar och rynkor samt verkar lugnande på rosacea.

Genom att först appliciera ett specialutvecklat serum innehållande hyaluronsyra, vitaminer och antioxidanter tvingar man in näringsrika och fuktgivande ämnen i huden på ett sätt som aldrig kan uppnås med sedvanliga ansiktsbehandlingar.

Med hjälp av nålarna slussas de aktiva ingredienser in via de microkanaler som bildats, samtidigt som det sker en naturlig reaktion då kroppen vill reparera skadan; tillväxtfaktorer frigörs och celler i huden börjar producera nytt kollagen.

INFÖR DIN BEHANDLING

För bästa resultat rekommenderas en kur på 2-6 behandlingar. Innan behandling kommer vi tillsammans gå igenom dina förväntningar och sjukdomshistoria. Därefter göra en behandlingsplan som passar just dig. En behandling tar ca 60 minuter där efterföljande ansiktsmask ingår.

BEHANDLING MED MICRONEEDLING

Först och främst tvättas ditt ansikte och desinficeras med sprit för att undvika infektioner. Därefter appliceras serum som slussas in i huden med micronålarna. Önskat nåldjup ställs in och justeras under behandlingen efter hudens anatomi och individuella behov.

GÖR BEHANDLINGEN ONT?

Vid ytlig behandling med microneedling brukar det kittlas eller rivas lite i huden. Vid en djupare behandling kan microneedlingen kännas lite mer smärtsam. Hur mycket behandlingen känns just på din hud beror dels på din egna smärttröskel men även på hur djupt nålarna arbetar. Själv upplever jag inte behandlingen som speciellt smärtsam och använder aldrig lokalbedövning (vilket jag gör på mina kunder) men däremot kommer en brännande känsla i slutet eller strax efter behandlingen. Det är då skönt att få en kylande ansiktsmask och vila en stund!

EFTER DIN MICRONEEDLING

Efter en behandling med microneedling får du en tillfällig rodnad, likt en solbränna. Detta är ett tecken på inflammation som är en önskvärd effekt efter behandling. Denna reaktion avtar oftast efter 24-48 timmar. Du kan även uppleva huden som torr och stram efter en behandling med microneedling och huden kan fjälla något. Vid enstaka tillfällen kan en lättare blödning uppstå vilken kan leda till tunna små sårskorpor som du inte bör klia på eller riva av. För att säkerställa bästa möjliga läkning rekommenderar vi dig att använda oparfymerade och snälla hudvårdsprodukter dagarna efter behandling. Du kommer få rekommendation på hur du ska ta hand om din hud efter behandlingen. Återfukta gärna tre gånger om dagen första veckan. Tänk på att använda hög solskyddsfaktor om du ska vistas utomhus, även vintertid!

Under 48 timmar bör du undvika:

 • Solning/solarium
 • Hård fysisk träning
 • Allmänna bad
 • Andra hudvårdsbehandlingar
 • Solkrämsprodukter/brun utan sol
 • Tatuering

Varför gör jag själv Microneedling?

Detta är faktiskt en av mina favoritbehandlingar. Själv har jag som tidigare nämnt i bloggen problem med acne men microneedling tillsammans med bra hudvårdsprodukter har gjort det så mycket bättre! Jag tycker också att det är en prisvärd behandling då det ger så många positiva effekter på huden, så som minskade porer, acneärr, reducerar rynkor, återfuktar och ger lyster!

Älskar hösten och snart är det haloween! Erbjudande oktober ut på skinbooster inklusive Microneedling om du vill bli extra fin!

Snart är det fredag! Hoppas ni får en skön en skön helg! ❤

Microbotox

Microbotox förbättrar hudens kvalitet. Behandlingen paralyserar inte musklerna, som den klassiska rynkbehandlingen botox, utan fungerar ytligt på hudstrukturen och förbättrar hudens spänst & lyster. Den har avancerande porförminskande egenskaper som ger en fräsch och ungdomlig hud.

Själv älskar jag behandlingar som förbättrar hudens kvalitet, just för att det känns så naturligt. Behandlingen både förebygger och reparerar. Under vinterhalvåret känns det extra skönt att fylla på med fukt, antioxidanter & vitaminer. Mitt största bekymmer när det gäller min hud är acne & då passar den här behandlingen också perfekt!

Hudföryngring och förebyggande behandling för motverka ålderstecken!

 • Porsammandragning – Slätare & jämnare hudstruktur
 • Minskad synlighet av fina linjer
 • Vacker lyster – Återfuktar huden
 • Reducerad talgproduktion – Minskar acne

Indikation: Hjälper till att reparera ålderstecken, föryngrar skadad och mogen hud med fina linjer. Särskilt anpassat för personer som har fått en synlig hudpåverkan av rökning, sol och åldrande. Behandling: Område – ansikte, hals och dekolletage.

Används i samband med microneedling, där produkten slussas in.
Rekommenderas: 2-4 behandlingar.
En behandling var tredje vecka. När önskat resultat uppnåtts, underhållsbehandling var 6.e månad.

Behandlingen tar ca 50 minuter & då ingår även efterföljande ansiktsmask. Många undrar om behandlingen gör ont, vilket jag anser svårt att svara på då smärta beror på tidigare upplevelser, känsloläge, smärttröskel, hormoner & så mycket annat! Vissa tycker det gör lite ont, andra inte. Själv tycker jag inte att behandlingen är speciellt smärtsam utan mer ger en brännande känsla som är övergårnde. Du kommer att vara röd direkt efter behandingen som lägger sig inom några timmar för att sedan se ut som att du fått en mildare solbränna. Den följande veckan kommer du också att flagna lätt då gamla, döda hudceller rensas bort. Du får självklart bedövningssalva för att minimera känslan av obehag. Efterföljande veckor är det bra att återfukta huden lite extra samt vara noga med solskydd när du ska vistas utomhus. Byt också örngott på din kudde för att hålla din hud ren & fräsch!