För vem passar kemisk peeling?

Kemisk peeling kanske låter som en ”hård behandling” men kan vara helt tvärtom, skonsamt för din hud!

tree-3390168_1280

Det finns många olika typer av kemisk peeling. Man väljer sort beroende på vad man vill åstakomma med behandlingen och efter vilken hudtyp man har. Här på Karlstad Beautycare jobbar jag med två typer av kemisk peeling som jag fastat för under utbildningar och självklart även testat själv: Easy pytic-peeling och TCA-peeling från Skintech.

Enkelt förklarat kan man säga att Easy pytic peel passar för alla hudtyper, har en antioxiderande effekt, ger lyster och minskar acne och inflammation i huden medans TCA-peelingen inte bör användas av alla: Easy TCA går djupare och gör att din hud flagnar och byts ut (ungefär som på trädet 🙂 ). Väldigt effektiv mot rynkor, åldrad hud, acneärr och pigmentfläckar, både ytliga och djupare.

Rekommenderad kur:

Easy phytic peel: 3-6 behandlingar med en veckas mellanrum. Ingen återhämtningstid!

Easy TCA peel: 1-4 behandlingar med två veckors mellanrum. Återhämtningstiden är ca 10 dagar. Huden börjar flagna, vanligtvis efter 3-4 dagar. 

 

Efter en behandling TCA-peeling
Efter 4 AHA-peeling

Tänk på att oavsett vilken hudbehandling du väljer att göra så är daglig hudvård en jätte viktig del för att bibehålla resultat samt ge huden den vård och näring den behöver!

Önskar du en gratis hudanalys så kan du komma hit till Karlstad Beautycare för att se vilka produkter som passar bäst för just din hud.

Hör av dig om du har några frågor!

Äntligen har det kommit lite snö ute och vi går mot ljusare tider! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s