Estetiska injektioner & känslor

Det här med att göra injektionsbehandlingar kan röra upp många känslor hos oss människor. Och jag kan förstå det. Bäst vore väl om vi alla kunde vara nöjda och bekväma med hur vi ser ut. Men hur vi ser ut påverkar ofta hur vi känner oss och tvärtom.

paint-2985569__340 (1)

Vi går till frissan för att klippa och färga håret. När de gråa eller vita håren kommer är det inte ovanligt att man snabbt vill färga över det. Smink har används i alla tider för att förstärka eller förminska ansiktsdrag. Skapa en känsla av att se piggare ut.

Att många gör estetiska injektioner får vissa människor att bli upprörda eller besvikna. Man vill ju så gärna att de runtomkring ska vara nöjda som dom är. Men om en behandling faktiskt kan få någon att känna sig lite piggare, mindre osäker eller vackrare borde han eller hon inte då få unna sig det om möjligheten finns? Många som kommer för en estetisk behandling gör det i syfte att det skapar en bra känsla hos dom. Kanske har man fått mörka ringar under ögonen som gör att man ser trött ut fast man känner sig pigg. Kanske känns det jobbigt när mungiporna hänger ner för att man ser sur ut. Eller får man den där känslan av att känna sig ung och pigg igen när några rynkor slätas ut… Oavsett vilken typ av behandling man önskar göra så är våra känslor starkt förknippade till detta. Vissa kommer lite då och då för hudbehandling då det känns skönt att få en stunds egentid och ta hand om sig själv. Jag själv tänker att så länge man faktiskt gör något för sin egen skull, som får en att känna en positiv känsla så är det bra.

Sen finns det självklart människor som lider av stora problem kring sitt egna utseende, så kallat dysmorfofobi men då kommer vi till en helt annan diskussion. Då är det viktigt att den som utför behandling kan fånga upp detta, avstå behandling, förklara varför och försöka se till att hen istället söker hjälp.

Vi har alla olika uppfattning om vad som är fint eller fult och fokuserar på olika saker. Själv har jag till exempel en hel del bristningar på mina ”kärlekshandtag” efter två graviditeter. Detta stör mig knappt alls medan jag vet andra som tycker detta är en jättejobbig förändrig av kroppen. Mina tänder däremot har jag länge haft komplex över, troligtvis för att jag hade stort överbett som barn vilket andra påpekade. Efter att jag hade haft tandställning många år kunde jag sedan succesivt släppa min överfokusering på mina tänder. Det jag försöker säga är att alla har sin historia och bild av sig själva och omvärlden som gör att vissa känslor uppstår. Ibland behöver man kanske bara jobba lite med sin självkänsla eller sitt självförtroende medan det andra gånger faktiskt kan hjälpa att göra en behandling.

Mörkret är här och så även corona. Detta gör att många kanske känner att vardagen är lite extra tung! Vi får försöka hålla ut i dessa tider och göra vad vi kan för att minska smittspridning. Umgås utomhus med lite avstånd och stanna hemma om du känner dig minsta sjuk. Mys till det hemma så gott du kan med levande ljus eller ta ett varmt bad. Ta hand om dig själv lite extra! Här på KarlstadBeautycare har vi vidtagit extra åtgärder eftersom smittspridningen ökat, inte bara i Värmland utan i hela Sverige. Som sjuksköterska är man utbildad med att hålla sig till strikta hygienrutiner vilket innebär vana att arbeta så rent som möjligt. Nu lägger vi också till att alla våra besökare får sprita sig innan och efter behandling och jobbar själva med visir eller munskydd. Vi kommer vänligt be kunder med förkyldningssymtom att återkomma en annan dag. Vill också varmt framföra min tacksamhet till er som stöttar oss småföretagare i dessa tider!

Ta hand om er! ❤ /Emma KarlstadBeautycare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s