Hur mycket läppfillers är lagom?

Många som vill göra läppbehandling tänker att 1 ml fillers är en lagom mängd att behandla med. Kanske har en kompis fyllt sina läppar med 1 ml eller så har man fått höra att det är en rekommenderad ”dos”.

Själv tycker jag att 1 ml läppfillers är för stor mängd i de flesta fall. Lägger man fillern på rätt djup och följer läppens naturliga anatomi så krävs väldigt lite för att få ett fint resultat. Det är ju också så att filler innehåller hyaluronsyra som drar till sig vätska. Detta betyder att den mängd som injiceras ökar när fillern dragit till sig fukt.

En liten, smal läpp kan heller inte fyllas på samma sätt som en naturligt fyllig läpp. Risken är att läpparna istället ser svullna och stela ut då fillern pressar utåt. Fillers kan också migrera, dvs flytta sig. Du har säkert sett någon som har en så kallad ”lejonmun” där läppen är svullen en bra bit upp mot näsan. Detta beror antingen på felplacerad filler men kan också bero på en överbehandlad läpp där fillern har vandrat uppåt då det fyllda utrymmet blir för trångt.

Migrerad filler, ovanför läpplinjen

Eftersom munnen är en muskel (låter kanske konstigt men det är en ringmuskel) och därmed i ständig rörelse så kan fillern genom små kanaler flyttas från den plats den placerats. Och de flesta kan nog då räkna ut att risken för att fillern smiter iväg ökar med större mängder. Överfyllda läppar ser heller inte naturligt ut.

Jag tycker att fillers är fantastiskt och kan skapa ökad symmetri, balans och volym men att det som med alla injektioner ska användas med måtta.

Bilden nedan visar resultatet efter första läppbehandlingen för den här fina tjejen med 0,6 ml Stylage S.

Idag är det grått, blåsigt och kallt ute. Ta hand om dig! Tänd ett ljus, gå en promenad eller mys ner dig i soffan! ❤

Om du har några frågor är du alltid välkommen att höra av dig! /Emma Karlstad Beautycare

2 reaktioner på ”Hur mycket läppfillers är lagom?

  1. Pia Fälth skriver:

    Tack för tipsen.
    Vill fylla mina läppar så dom ser normala ut. I mina ögon är dom nu onormalt obefintliga. Tänkte mig 1mg till båda….max. kvinnan som då event ska utföra detta menar att jag behöver i allafall 2ml. Låter väldigt mycket men vad vet jag, jag vill bara att dom ska ha en normal fyllighet inte mer. Så ja jag känner mig lite vilse. Efter att läst detta blir det definitivt inte 2ml.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s