Microneedling

VAD ÄR MICRONEEDLING?

Microneedling (också känt som dermapen, vilket endast är ett märke på en av många pennor som kan användas) är en djupgående, avancerad nålbehandling som ökar hudens egna produktion av kollagen, ger förbättrad elasticitet och ökad lyster. Microneedling minskar också ärr, pigmenteringar och rynkor samt verkar lugnande på rosacea.

Genom att först appliciera ett specialutvecklat serum innehållande hyaluronsyra, vitaminer och antioxidanter tvingar man in näringsrika och fuktgivande ämnen i huden på ett sätt som aldrig kan uppnås med sedvanliga ansiktsbehandlingar.

Med hjälp av nålarna slussas de aktiva ingredienser in via de microkanaler som bildats, samtidigt som det sker en naturlig reaktion då kroppen vill reparera skadan; tillväxtfaktorer frigörs och celler i huden börjar producera nytt kollagen.

INFÖR DIN BEHANDLING

För bästa resultat rekommenderas en kur på 2-6 behandlingar. Innan behandling kommer vi tillsammans gå igenom dina förväntningar och sjukdomshistoria. Därefter göra en behandlingsplan som passar just dig. En behandling tar ca 60 minuter där efterföljande ansiktsmask ingår.

BEHANDLING MED MICRONEEDLING

Först och främst tvättas ditt ansikte och desinficeras med sprit för att undvika infektioner. Därefter appliceras serum som slussas in i huden med micronålarna. Önskat nåldjup ställs in och justeras under behandlingen efter hudens anatomi och individuella behov.

GÖR BEHANDLINGEN ONT?

Vid ytlig behandling med microneedling brukar det kittlas eller rivas lite i huden. Vid en djupare behandling kan microneedlingen kännas lite mer smärtsam. Hur mycket behandlingen känns just på din hud beror dels på din egna smärttröskel men även på hur djupt nålarna arbetar. Själv upplever jag inte behandlingen som speciellt smärtsam och använder aldrig lokalbedövning (vilket jag gör på mina kunder) men däremot kommer en brännande känsla i slutet eller strax efter behandlingen. Det är då skönt att få en kylande ansiktsmask och vila en stund!

EFTER DIN MICRONEEDLING

Efter en behandling med microneedling får du en tillfällig rodnad, likt en solbränna. Detta är ett tecken på inflammation som är en önskvärd effekt efter behandling. Denna reaktion avtar oftast efter 24-48 timmar. Du kan även uppleva huden som torr och stram efter en behandling med microneedling och huden kan fjälla något. Vid enstaka tillfällen kan en lättare blödning uppstå vilken kan leda till tunna små sårskorpor som du inte bör klia på eller riva av. För att säkerställa bästa möjliga läkning rekommenderar vi dig att använda oparfymerade och snälla hudvårdsprodukter dagarna efter behandling. Du kommer få rekommendation på hur du ska ta hand om din hud efter behandlingen. Återfukta gärna tre gånger om dagen första veckan. Tänk på att använda hög solskyddsfaktor om du ska vistas utomhus, även vintertid!

Under 48 timmar bör du undvika:

  • Solning/solarium
  • Hård fysisk träning
  • Allmänna bad
  • Andra hudvårdsbehandlingar
  • Solkrämsprodukter/brun utan sol
  • Tatuering

Varför gör jag själv Microneedling?

Detta är faktiskt en av mina favoritbehandlingar. Själv har jag som tidigare nämnt i bloggen problem med acne men microneedling tillsammans med bra hudvårdsprodukter har gjort det så mycket bättre! Jag tycker också att det är en prisvärd behandling då det ger så många positiva effekter på huden, så som minskade porer, acneärr, reducerar rynkor, återfuktar och ger lyster!

Älskar hösten och snart är det haloween! Erbjudande oktober ut på skinbooster inklusive Microneedling om du vill bli extra fin!

Snart är det fredag! Hoppas ni får en skön en skön helg! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s