Daglig hudvårdsrutin

Är du en hudnörd? Eller tycker du kanske det vore enklast att tvätta ditt ansikte med tvål och smörja med vilken kräm som helst?

woman-2498668_960_720

Själv har jag alltid varit väldigt slarvig med min hud fram tills senaste tiden. Jobbar man med det jag gör idag så blir intresset naturligt större och större.

Oavsett om du är en seriös hudnörd eller lite av en latmask så tänkte jag ge dig tips på hur du så enkelt och snabbt som möjligt får in en dagsrutin för en bättre hy.

Morgonrutin

  1. Tvätta ansiktet med en mild rengöringsmjölk. Om din hud är mycket känslig så tycker jag att du kan strunta i att ”reta” din hud med morgonrengöring om det känns som huden stramar efteråt.
  2. Använd en tonic med rätt PH-värde som neutraliserar.
  3. Återfukta med C-vitamin & E-vitamin. De jobbar bra ihop. C-vitamin skalar av och skyddar mot fria radikaler. E-vitamin verkar lugnande.
  4. SPF bör användas dagligen året om även här i norden. Var extra noga under sommarhalvåret, minst SPF 30!

Kvällsrutin

  1. Tvätta bort orenheter som smink, intorkad svett, smuts och olja med ett rengöringsskum. För dig som är känslig bör du använda rengöringsmjölk. Har du överproduktion av sebum bör du använda en rengöring som balansear sebumproduktionen. Vill du ha en naturlig produkt kan du testa jojobaolja.
  2. Applicera tonic som återställer hudens PH-värde.
  3. Använd retinol (A-vitamin) under natten som fungerar som en mycket effektiv antiaging. För dig med känslig hud kan retinol irritera din hy. Ofta vänjer sig huden vid A-vitamin efter några veckors användning men så är det inte för alla. Om inte kan du övergå till AHA-syra.

För dig som har en hudsjukdom så bör en individuell planering göras för din hudvård.

Själv använder jag och säljer produkter från Skinplan & Skintech som är medicinska hudvårdsprodukter och riktar in sig på specifika hudproblem. Skintech används ofta i samband med behandling eller som enskild behandling mot exempelvis pigmentering medan Skinplan är lite ”mildare” för daglig hudvård. Om du önskar är du välkommen på en gratis hudanalys för att vetenskapligt se hur din hud mår just nu.

Jag går på semester vecka 28, 29, för att sedan jobba extra mycket några veckor på sjukhuset i coronatider. Därav kommer öppettiderna vara reducerade. Från mitten av augusti jobbar jag som vanligt igen på kliniken. Lediga tider hittar du på Bokadirekt.se, hör av dig via sociala medier eller SMS om du har svårt att hitta en passande tid.

Ha det fint och ta hand om er själva och varandra! ❤

/Emma Karlstad Beautycare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s