Reparera din hud med Microneedling

Microneedling innebär att man med hjälp av små sterila nålar punkterar huden och orsakar en kontrollerad skada. Då bildas små mikrokanaler där aktiva substanser slussas in och hudens egna läkningsprocess stimuleras samt nybildning av celler.

Microneedling är en efektfull anti-aging behandling och rekommenderas för behandling av:

  • Åldrad och spänstfattig hud
  • Fina linjer och rynkor
  • Röklinjer runt munnen samt linjer runt ögonen
  • Lyster och föryngring
  • Stora porer
  • Ärr ( acne, kirurgi, brännskador)
  • Bristningar

Rynkor och stora porer reduceras och pigmenteringar minskas. Ärr kan behandlas effektivt både i ansikte men också på kroppsdelar såsom mage, rumpa och lår.

Själv tycker jag att microneedling minskat mina porer markant och reducerat ärr efter tidigare acne och piercing. Men mest av allt älskar jag den lena känslan efter behandling. Översta hudlagret skalas ju succesivt av och man blir så mjuk när den nya huden kommer fram. Jag har också ett eget lite knep som jag tillsätter vid behandling som ger det där lilla extra! 🙂

Omedelbar effekt: Ökad blodcirkulation. Huden blir synbart slätare och får lyster. Hudens egna kollagenproduktion ökar direkt efter behandlingen och under de nästkommande sex veckorna.

Långvarig effekt: Huden byggs upp och blir fylligare genom att hudens fuktbevarande egenskaper förbättras och kollagenfibrerna stärks. Områden av hudskador repareras.

Hur många behandlingar rekommenderas?
Lyster/ uppfräschning: 1-2 behandlingar.
Hudföryngring: ( linjer, rynkor samt minimerar porstorlek) 3-6 behandlingar.
Ärr: (acne, kirurgi, brännskada, bristningar) 4-8 behandlingar.

 

84385291_1097158160676417_118796510484758528_o

Microneedling acnebehandling. resultat efter två behandlingar.

 

Hur lång tid tar behandlingen?
Behandling av ansikte inklusive efterföljande lugnande ansiktsmask tar omkring en timma.
När kan jag se ett resultat?
Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3-6 behandlingar.

Eftervård!

Kombinera med bra hudvårdsprodukter som en del av behandling för bästa resultat! Produkter som innehåller viktiga vitaminer, antioxidanter, hyaluronsyra och peptider för att bygga upp och stärka huden. Fråga om du har funderingar, vi säljer hudvårdsprodukter och erbjuder även gratis hudanalys för att se vilken produkt som passar bäst just för dig! Har du exempelvis pigmentfläckar finns dagcreme från skintech som innehåller aktiva ingredienser för att bleka huden. För en hud med acne så krävs istället en kräm med exfolierande och antiseptiska egenskaper medans en känslig hud mår bäst av produkter med milda naturliga ingredienser.

sd-1

Snart är det helg! ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s