Bevara, återskapa eller förbättra?

Fillers och botox används för de flesta i syfte att återskapa eller bevara sitt utseende. Det är ju ingen nyhet att hur vi ser ut förändras över tid och många vill bromsa upp åldringsprocessen.. Min upplevelse är alltså inte att de flesta gör estetiska injektioner för att ändra hur man ser ut i första hand, utan för att fortsätta se ut som ”sig själv”.

77410953_1031176517274582_2592401148438642688_o

Så hur kan man hjälpa till att bevara det utseende som man är van vid? Vad gäller botox så förändras muskulaturen när vi blir äldre och blir ofta överaktiv i vissa områden. Då kan man lägga botox för att få muskeln att slappna av och vila, exempelvis i argrynkan. Detta skapar ett ungdomligare och mer avslappnat ansiktsuttryck.

Med fillerinjektioner så fokuserar man mer på att återskapa volymförlust eller fylla ut fina linjer och rynkor. Man kan också lägga en liten dos med fillers under mungiporna för att stötta upp om man börjat få ”sura mungipor”. Det är ibland en av anledningarna till att man vill göra en estetisk behandling. Man kanske har fått frågan om man är sur, trött eller ledsen fast man inte alls känner sig som det. Läppförstoring är också en behandling som många gör för att läpparna har en tendens att krympa ihop successivt med åldern. Det krävs ofta mycket små doser för att korrigera läppen vid volymförlust.

Självfallet behandlar man också med estetiska injektioner i syfte att förbättra. Det kan till exempel bero på att man vill bli av eller minska mörka ringar under ögonen eller på olika sätt skapa mer symmetri i ansiktet. Vissa har hela sitt liv haft komplex över något och bestämmer sig sedan i vuxen ålder för att testa om en behandling känns rätt.

Oavsett varför man väljer att gör en behandling så tycker jag att det viktigaste är att du gör något för din egen skull som får dig att känna dig piggare, finare, gladare eller mera självsäker!

Tack för din tid! Har du synpunkter, åsikter eller frågor så kommentera eller hör av dig.

Tänk att det är lördag och vårkänslor i luften! Åtminstone hemma hos oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s