Vad är fillers?

När vi föds har vi ett överskott av hyaluronsyra, en sockerart som till 50 % återfinns i huden och binder till vatten vilket skapar en geleliknande substans som gör huden fast.  När vi åldras förlorar vi successivt denna substans vilket ger torr hud som blir mindre elastisk och volymförlust samt förekomst av rynkor. Filler innehåller just hyaluronsyra men är framställt på ett laboratorium av ett icke-animaliskt ämne. Så för att återfå lyster, volym och minska rynkor kan du använda dig av fillers.

stylage-banner-group-lidocaine-1000x500

Efter en behandling kommer också din egna kollagenproduktion öka, inte bara tillfälligt utan minst under hela den tid som fillern finns kvar vilket är 6-18 månader (MR-bilder visar dock att de som regel håller längre än så). Kollagenet hjälper din hud att hålla en stabil struktur (alltså blir huden mer fast) i det behandlade området! Behandlingar som stimulerar din egna produktion av kollagen minskar alltså åldrandet av huden. Hyaluronsyra har en otrolig förmåga att binda till vatten vilket återfuktar din hud.

Fillern bryts sedan successivt ned naturligt av kroppen på samma sätt som vår kroppsegna hyaluronsyra.

Hör av dig om du undrar över något! Snart är det helg igen! ❤

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s