Pigmentfäckar-Behandling

Det är många som upplever hudproblem, för vissa förbättras huden under vinterhalvåret medan det för andra försämras. Oavsett hur det är för dig så är vintern en bra tid att unna sig en behandling vid hudbesvär, då det är få soltimmar. Detta eftersom huden blir extra känslig för sol efter de flesta behandlingar!

Eftersom det finns många olika besvär som kan uppstå relaterat till huden har jag att delat upp blogginläggen i flera delar. Idag kommer sista inlägget, där jag skriver lite kort om pigmentfläckar och och passande behandling. Har du frågor så är det bara att höra av dig!

Melasma-pigmentfläck-ansikte

Är du intresserad av en specifik behandling så kan du läsa mer under fliken ”BEHANDLINGAR”.

Åldersfläckar/Pigmentfläckar– Är egentligen samma sak, små missfärgade områden som orsakas av solens ultravioletta strålning till följd av en ökad produktion av melanin, det naturliga pigment som ger huden färg. Förekommer oftast i ansiktet eller på händer.
Behandling: En effektiv behandlingen mot hyperpigmentering är TCA-peeling, en medelstark peeling som gör att översta hudlagret lossnar. Detta gör att din ”gamla” hud försvinner. Rekommenderas i en kur av 1-3 behandlingar beroende på hur djupt i din hud pigmenteringen når. Microneedling/dermapen kan också används vid pigmentfläckar. Då används ett speciellt serum som bleker huden. Hos oss kan du också köpa en blekande dagkräm från Skintech som hjälper till att förhindra återkomsten av pigmentering då det blockerar melaninet. Oavsett vilken behandling du väljer att göra mot hyperpigmentering så är det mycket viktigt med god eftervård av din hud.

Några tips:

  • Använd ALLTID solskyddsfaktor, minst SPF 30.
  • Använd blekande dagkräm.
  • AHA-syror hjälper till att bleka mindre pigmenteringar.
  • Använd keps under sommaren.

Vill du använda naturliga produkter till ditt ansikte? Här kommer ett recept på en hemmagjord kräm som bleker din hud! Den hjälper också till att få bort döda hudceller.

Ingredienser

  • 3 1/5 dl naturell yoghurt
  • 1 mask mandelmjöl
  • 2 matskedar citronsaft
  • 1 matsked honung

Tillredning

Lägg mjölet i en skål och tillsätt yoghurten, citronsaften och honungen. Blanda noga!

  • Se till att ha ren hud när krämen appliceras. Låt verka 20 minuter. Upprepa två till tre gånger i veckan!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s