Hudvård men läppvård då?

Många pratar om vikten av hudvård men nu ska vi ta upp vikten av läppvård. Att ha torra läppar är inte ovanligt, speciellt inte under vinterhalvåret då vi utsätts för stora temperaturskillnader inom- och utomhus. Men vad kan du själv göra för att undvika fnasigheten? Det finns faktiskt flera saker att tänka på.

80392625_1053185191740381_4159262311019708416_o

Min fina kund som behandlat sina läppar vid två tillfällen.

Så här kommer några tips! 

  • Återfukta: Vanliga läppstift torkar tyvärr ut så använd det helst bara ibland när du vill vara extra fin eller köp en produkt som är mer gelé-liknande. Själv tycker jag att naturliga produkter känns och fungerar bäst. Exempelvis jojobaolja eller mandelolja. Använd E-vitamin som hjälper till att skydda dina läppar. Upplever du ändå att dina läppar är torra? Testa Lacobase Repair! Perfekt att smörja på kvällen & låt verka hela natten. Den gör gott, även utomhus under kalla vinterdagar!
  • Peeling: Peela dina läppar två till tre gånger i veckan. Precis som vår hy har det översta lagret döda hudceller som behöver skrubbas bort.
  • Använd SPF: Helst året om, precis som du bör skydda din hud. Men på sommarhalvåret eller om du ska åka på solsemester använd alltid SPF 50! (Det finns solstift på apoteket att köpa som går att använda på både hud- och läppar.
  • Livsstilen påverkar: Undvik skadliga ämnen så som rökning och alkohol.
  • Använd hyaloronsyra: Filler och skinbooster består av hyaluronsyra som är återfuktande för både din hud och dina läppar. Själv gillar jag skinbooster till läpparna då den ger en diskret volym men mest återfuktar (har själv problem med torra läppar som spricker). Den torra och spruckna ytan får repareras! Hyaluronsyra är en viktig ingrediens för att bibehålla fukt. Eftersom hyaluronsyra minskar med stigande ålder gör en boost med fukt inifrån läpparna mindre fnasiga. Har du tappat läppvoym på grund av stigande ålder? Då skulle jag rekommendera att först göra en fillerbehandling och vid ett senare tillfälle fylla på fukt med skinbooster om behovet finns.

Använder du ansiktsmask när du vill ta hand om dig själv lite extra? Passa då på att samtidigt göra en ”läppmask” som också har en peelande effekt!

Hemmagjord läppmask/peeling: Recept-  En nypa havssalt eller rörsocker, en tesked honung &  några droppar olivolja.

Gör så här: Se till att avlägsna läppstift så att dina läppar är rena. Blanda ingredienserna i en skål, massera in masken i 30 sekunder. Låt verka ett par minuter och tvätta försiktigt bort med en fuktad frottéhandduk. Upprepa processen vid behov. Genom denna behandling både återfuktar & peelar du dina läppar på en & samma gång! ❤ Och helt naturligt!! ❤

Låter väl som en perfekt söndagssyssla? 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s