Botox eller Fillers?

Ibland får jag frågan vad skillnaden är mellan botox och fillers. Jag ska kort försöka förklara det.

-”Skulle det passa mig om jag la botox i läpparna?” Är också en fråga jag fått. Och svaret är NEJ, det skulle inte passa någon! 🙂 Det är verkligen inte lätt att veta skillnaden för den som inte är insatt men om du skulle behandla dina läppar med botox skulle de hänga som om du fått en stroke.

Botox gör nämligen att muskulaturen som behandlas tillfälligt blir paralyserad. Nerven kan inte längre ”prata” med muskeln och berätta för den att den ska spänna sig vilket gör att den ”slappnar av” i 3-6 månader.

Du kan däremot göra en så kallad lip flip där man lägger en liten mängd botox ovanför läppen för att få lite extra plut!

”Argrynkan” är ett bra exempel på vad botox kan användas till. Många spänner de musklerna konstant utan att de själva anstränger sig. Muskeln har då blivit överaktiv och det bildas ett veck som gör att man ser arg ut oavsett om man spänner sig medvetet eller inte. Genom att injicera botox i till exempel glabella (argrynkan) så tvingar man muskeln att vila.

För min egen del så fungerar botox som medicin (behandlar glabella). Innan jag började med botox fick jag migränanfall på grund av muskelspänning minst en gång i veckan!

Botox används också i vården för behandling av huvudvärk, muskelspasm, osv. Viktigt att poängtera är att jag inte utför behandlingar med botox för medicinskt syfte.

75089993_1010660369326197_1738825554259345408_o.jpg

Min kund som behandlat glabella och panna. Full muskelstyrka på båda bilder.

Så när ska man då använda botox? Du har med all säkerhet sett några (ofta äldre damer) som är så stela i ansiktet att mimiken alltid är i princip densamma… Det beror på att de injicerat så mycket botox att de flesta muskler i ansiktet för tillfället är förlamade. Snyggt?! -Kan ju diskuteras… Men du fattar, botox slätar ut rynkor på grund av att den underliggande muskulaturen i huden slappnar av. Jättefint om du frågar mig, om man behandlar med måtta!

Jag har många kunder som gör botox deras omgivning inte vet om att de gjort en behandling. Så visst går det att få ett ”naturligt” resultat! Botox ändrar också muskelns läge så man kan faktiskt ”skulptera” ett ansikte med hjälp av botoxinjektioner. Du kan också få ett ansikte att se smalare ut med botox på grund av att den spända muskeln krymper ihop och vilar. Ex: Spända käkmuskler.

Och så fillers då? Gör lite som det låter, FYLLER!:) Med filler kan man göra läppförstoring, bygga volym i exempelvis kinder eller haka. Man kan också fylla ut större veck så som nasobialveck (de streck som kan bildas mellan näsa och mun) eller sura mungipor. Man kan faktisk också fylla ut mindre rynkor med fillers, beroende på var de sitter och hur många rynkor du har. Fillers stimulerar din egna kollagenproduktion så hudens kvalitet i det behandlade området förbättras också över tid på grund av detta. Om din filler håller i exempelvis ett år så stimuleras nybildningen av kollagen också i minst ett år.

SÅ!! Skulle inte kunna säga att den ena behandlingen är bättre än den andra. Det beror helt och hållet på vad du vill uppnå av en behandling!

Hoppas skillnaden blev lite mer tydlig för dig som är ny i branschen! 🙂

Ha en fin helg! Önskar att vi får sol!! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s