Acne & Acneärr-Behandling

Det är många som upplever hudproblem, för vissa förbättras huden under vinterhalvåret medan det för andra försämras. Oavsett hur det är för dig så är vintern en bra tid att unna sig en behandling vid hudbesvär, då det är få soltimmar vilket är positivt eftersom huden blir extra känslig för sol efter de flesta behandlingar!

Då det finns många olika besvär som kan uppstå relaterat till huden kommer jag att dela upp blogginläggen i flera delar. Idag kommer jag skriva lite kort om problematik relaterat till acne.

Är du intresserad av en specifik behandling så kan du läsa mer under fliken ”BEHANDLINGAR”.

Acne-on-the-face

Acne– Beror på inflammerade talgkörtlar och orsakas av faktorer som hormonförändringar, genetik, stress och miljö. Många upplever att acne också påverkar det psykiska måendet. Att självförtroendet kan sänkas och man kanske undviker vissa aktiviteter på grund av detta. Vissa känner att man inte vill visa sig utan smink i sociala sammanhang. Kanske låter som en bagatell, men det är ganska skönt att kunna åka till mataffären lite snabbt för att småhandla utan att behöva sminka sig först.

Behandling: Vid acne är microneedling/dermapen effektivt, som stimulerar hudens egna läkningsprocess samt ökar produktionen av kollagen. Upprepade behandlingar behövs ofta för att uppnå ett önskvärt resultat. En annan rekommenderad behandling är Easy Phytic Peel som är en mild själv-neautraliserande kemisk peeling som innehåller mandelsyra, mjölksyra, glykolsyra och fytinsyra. Har en antioxidant effekt och ingen återhämtningstid. Rekommenderas i en kur av 4-6 behandlingar.

Acneärr– Acneärr i ansiktet är heller inte ovanligt. Ärren beror i många fall på tidigare problematik med acne men man kan självklart ha ärr som är orsakat av något annat, till exempel brännskador eller ärr efter piercing. Oavsett vad dina ärr beror på så är det samma behandling om de inte är alltför djupgående.

Behandling: Microneedling är en effektiv behandling som stimulerar hudens egna läkningsprocess samt ökar kroppens egna produktion av kollagen. I vissa fall är kombination tillsammans med skinbooster det bästa alternativet som fyller ut linjer och återfuktar huden. En kur av 2-4 behandlingar rekommenderas.

Jag har själv haft problem med acne sedan tonåren, för mig är bästa behandlingen microneedling och att komma fram till vilka hudcremer som passar. Tyvärr är det inte alltid lättbehandlat för oss kvinnor då hormoner som ställer till det varje månad.

Mina tips till dig som har acne

-Undvik att klämma (själv är jag sämst på att följa denna regel därav mitt prickiga ansikte)! 😀

-Tvätta huden med rengöringsmjölk på morgonen och ansiktsskum på kvällen. Detta för att rengöringsmjölk ofta inte torkar ut din hy på samma sätt. Själv upplever jag dock att man bättre får bort sitt smink på kvällen med skum.

-Kör en mild scrub hemma ett par gånger i veckan. Detta för att få bort döda hudceller som täpper till huden vilket kan medföra orenheter.

-Minska på ditt sockerintag så gott det går. (Vet att det är svårt)!

-Testa hudprodukter som innehåller zink och salicilic acid samt E-vitamin som har en lugnande effekt. För dig som har mindre känslig hud är retionol och C-vitamin bra. C-vitamin skalar av, dvs tar bort döda hudceller från hudens yta.

-Oavsett hudproblematik använd alltid SPF, solens UV-stålar tränger igenom även under vintertid! Och trots att solen ofta kan vara bra mot acne så förstör den din hud på många andra sätt, så som eventuell pigmentering och rynkor.

Hör av dig om du har nån fundering! Nästa inlägg om vintertid & hud blir också det sista och där kommer jag skriva om pigmentfläckar!

Så här kan det se ut efter en behandlingskur med microneedling.

296249f399feb5e6028713ea9749d65c.jpg

 

Ha en fin lill-lördag! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s