Läppar

Många vill göra läppfillers, ibland för att skapa mer volym men även för att korrigera ojämnheter eller förstärka sin egna kontur. Jag själv tycker att just läppbehandlingar är lite extra roligt och man kan göra stor skillnad med små mängder filler! De flesta upplever dock att just denna behandling är en av de mest smärtsamma så därför har jag valt att börja med en ny (lite hemlig) 🙂 teknik för att minska smärtan betydligt.

Att behandla läppar kan också förändra helhetsintrycket av ett ansikte, exemelvis att näsan upplevs som mindre. Detta på grund av att man skapar en ökad harmoni av ansiktet.

Det man bör tänka på innan man gör läppfillers är att alla har olika form och storlek så vad man kan uppnå med fillers är därför mycket individuellt. Själv anser jag att man alltid ska sträva efter ett ”naturligt” resultat.

Att överfylla läppar är något som inte bara är fult (enligt mig) utan ökar även risken för komplikationer. Eftersom det finns blodkärl som försörjer våra läppar precis som i resten av kroppen så behöver dessa kärl ”få plats” för att syresätta vävnaden.  Att fylla läpparna med stora mängder fillers gör alltså att risken ökar för att blodkärlen ”kläms ihop” och stryper blodförsörjningen. Alltså är det både mer säkert och snyggare att inte fylla för mycket. Du har förmodligen sett de som har lite ”ankmun” på grund av fillers och detta beror på att man behandlat läpparna så mycket att fillern lagt sig ovanför eller nedanför läppkonturen. Det kan också bero på felbehandling. Det går absolut att ta bort oönskad fillers men jag skulle rekommendera att endast ta bort fillers om det verkligen är nödvändigt.

weird-huge-fake-lips-fillers-pic

De vanligaste biverkningarna vid läppfillers är blåmärken och svullnad. Detta är dock mycket individuellt, vissa får inte ett enda blåmärke medan andra lättare får det. Svullnad likaså, de flesta lägger sig svullnaden på inom någon timme eller max ett par dagar. I vissa fall kan man dock vara svullen upp till ett par veckor.
82326176_525803801620779_4478244275053658112_n

Bild: Ett tydligt exempel där en liten mängd filler gör stor skillnad. Denna kund har behandlats med 0,4 ml stylage S.

 

51593476_10217682527635854_3846267187798999040_o

Hoppas ni lärt er något nytt! Önskar dig en go måndagskväll!

Emma på Karlstad Beautycare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s