Rosacea & Psoriasis-Behandling

Det är många som upplever hudproblem, för vissa förbättras huden under vinterhalvåret medan det för andra försämras. Oavsett hur det är för dig så är vintern en bra tid att unna sig en behandling vid hudbesvär, då det är få soltimmar. Detta eftersom huden blir extra känslig för sol efter de flesta behandlingar!

Då det finns många olika besvär som kan uppstå relaterat till huden kommer jag att dela upp blogginläggen i flera delar. Idag kommer jag skriva lite kort om två vanligt förekommande inflammationssjukdomar och passande behandling. Har du några frågor så är det bara att höra av dig!

Är du intresserad av en specifik behandling så kan du läsa mer under fliken ”BEHANDLINGAR”.

Rosacea– Är en kronisk autoimmun hudsjukdom som skapar inflammation och visar sig som utslag eller rodnad, ofta i ansiktet. Kinder, panna, haka och näsa är områden som ofta är drabbade. Rosacea ger ofta en brännande känsla och kan även ge svullnad. Triggande faktorer kan vara stress, stark mat, värme och sol, kyla, rökning och alkohol.
Behandling: Easy Phytic Peel är en mild själv-neautraliserande kemisk peeling som innehåller mandelsyra, mjölksyra, glykolsyra och fytinsyra. Har en antioxidant effekt och ingen återhämtningstid. Rekommenderas i en kur av 4-6 behandlingar. Microneedling kan också hjälpa dig som lider av rosacea men ska då göras när sjukdomen är vilande.

2020-01-11 22_35_37-xcamillatrio.jpg.pagespeed.ic.nBZ_GHkzbZ.webp (1200×594)

Psoriasis Är en kronisk immunmedierad hudsjukdom som ger röda hudfläckar som kliar. Psoriasis beror på en allt för snabb nybildning av hudceller vilket gör att det skapas en inflammation i huden. Psoriasis kan förekomma överallt på kroppen och i ansiktet. Var besvären uppstår är individuellt. Triggande faktorer kan till exempel vara infektioner, trauma, rökning och vissa läkemedel.
Behandling: Skinbooster verkar lugnande på psoriasis, troligtvis på grund av att den innehåller flera antioxidanter som lugnar huden och hjälper den att läka samt skyddar huden mot kommande inflammationer. Behandlingen bör göras då sjukdomen är inaktiv, dvs ej under ett skov.

ladda ned

Några tips till dig som besväras av psoriasis eller rosacea
-Använd alltid SPF.
-Probiotika: Dagligt tillskott av goda mikroorganismer till tarmen påverkar också huden.
-Hitta dina triggande faktorer och försök undvika så gott det går.
-Sol & salta bad är bra för dig som lider av psoriasis.
-Zink verkar lugnande för huden. Även C-vitamin och salicylic acid är värt att testa. Du bör ge alla nya hudvårdsprodukter minst 28 dagar innan de kan utvärderas.                                                     -Undvik stress i den utsträckning du kan.  Yoga och meditation är bra!
-För dig som vill och orkar ta det steget längre så är en kostdagbok att rekomenderra, detta för att kunna få överblick på vilken mat som påverkar din hud negativt.

Vill du testa Skinbooster? MISSA INTE vår januarikampanj. 1 ml Skinbooster stylage hydro för 1200 SEK, ord pris 1600 SEK!

2020-01-12 09_40_32-Välkommen till oss! (@karlstadbeautycare) • Foton och videoklipp på Instagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s